Greklands flagga

greklands flagga

Greklands flagga, nationalsång, huvudstad, lokal tid och karta. Köp Flagga Grekland till bra pris online. Vi har Nordens största utbud med blixtsnabba leveranser. Välkommen in och fynda, vi har allt till festen! Greklands flagga har längst till vänster ett kors i blått och vitt, lika högt som brett. Horisontella färgfält till höger och under, 5 blå och 4 vita.

Greklands flagga Video

Bandera e Himno Nacional de Grecia - Flag and National Anthem of Greece För bilder, eur chf respektive bildsida klicka på bilden. Den flaggan har sedan dess varit ensam nationsflagga. Sex år senare bestämdes att alla fartyg, både civila och militära skulle använda studiofow randiga flaggan. Med grekiska mått är deras flagga snudd på nyfödd. E-post måste anges Adressen lämnas aldrig ut. Men vi kanske ska börja från början med wordfinder kortare redogörelse för flaggans historia. greklands flagga

Greklands flagga - bara ngra

Greklands flagga Wikimedia Commons Greklands korsflagga Wikimedia Commons Men vi kanske ska börja från början med en kortare redogörelse för flaggans historia. Det hela började när Grekland blev fria från det Osmanska riket. Efter fem år bytte man till den gamla korsflaggan som då blev ensam nationsflagga. Färgerna finns på de vapensköldar som användes av det bayerska furstehuset Wittelsbach , som den förste grekiske regenten Otto tillhörde. Det finns även rykten som säger att Finland hade på förslag en blå flagga med vitt kors men sedan bytte plats på färgerna eftersom den var för lik Greklands.

0 reaktioner på ”Greklands flagga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *